Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 29 januari 2013

Cultuur snuiven

Zo ben ik gisteren met Nga, een Vietnamees meisje, naar het Parlement geweest voor een guided tour. Het was er nogal druk en we konden een kaartje kopen voor 13.00 uur. Nog even een uurtje wachten, dus wij dachten, waarom niet even een cafeetje opzoeken voor een heerlijke Latte Macchiato! Vervolgens waren we weer op tijd terug voor de rondleiding door het Parlement.

De buitenkant is al heel erg mooi, maar de binnenkant is al helemaal indrukwekkend. Je komt binnen en gaat via een hele mooie gedecoreerde trap naar boven waar we vervolgens aankomen bij de kroonjuwelen en kroon ( deze zijn al heel vaak gestolen, maar deze keer lagen ze er keurig netjes bij :P) , heel erg mooi! We hebben ook de sessie zaal mogen bekijken en de lobby's. Daarna heb ik haar nog even de St. Stephens' Basilica laten zien, foto's gemaakt en toen onze weg weer naar huis vervolgd.

Vandaag ben ik met Nga, een vriendin van haar en de zus daarvan naar de Opera geweest, voor jawel, weer een rondleiding!

Heel erg leuk om te zien en de gids vertelde.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!