Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 22 september 2012

Racisme in Europa: van online schelden naar fysiek geweld

Gyöngyöspata, Hongarije, een klein dorp ten noordoosten van Boedapest. Leden van de Burgerwacht Vereniging voor een Betere Toekomst bezetten gedurende twee maanden het plaatsje. Zij marcheren dag en nacht rond in camouflagekleding en kisten, met grommende honden en gewapend met bijlen en zwepen.

Door Catherine Black

Zij bonken op deuren en schijnen met zaklampen naar binnen bij de Roma-bevolking, die zij uitmaken voor ‘fucking vuile zigeuners’. Ze dringen scholen binnen en bedreigen Roma in spreekkamers van artsen. Geen van hen wordt aangeklaagd of gearresteerd. Dit is slechts één voorbeeld uit de ruim honderd gevallen in Pedlars of Hate: The Violent Impact of the European Far Right.

Het is een uitgave van het in Londen gevestigde Institute of Race Relations, een antiracistische denktank die al meer dan vijftig jaar onderzoek doet naar racisme in Groot-Brittannië en andere Europese landen. Auteur Liz Fekete wil laten zien dat er een patroon zit in de door haat en racisme geïnspireerde misdaden die plaatsvinden in Europa.

Zij beschrijft de fasen die..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!