Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 28 september 2012

Nóg een reden om naar Budapest te gaan: De lage hotelprijzen

Goed, de belangrijkste reden voor een bezoek aan Budapest is natuurlijk de enorme culturele rijkdom in combinatie met de relaxte sfeer die er heerst. Een feit dat iedereen bevestigt die ik in de afgelopen maanden heb rondgeleid of anderzins heb gesproken. Maar als dan ook nog eens de prijzen, zeker voor Nederlandse begrippen, laag zijn, dan is dat een extra reden voor een (korte) stedentrip.

Afgelopen vrijdag publiceerde de Hongaarse Hotels en Restaurants organisatie namelijk een rapport van STR Global. Deze organisatie houdt ondere andere statistieken bij van de bezettingsgraad en prijzen van hotels wereldwijd. In dit rapport keek de organisatie naar de bezettingsgraad van de hotels in 31 steden in Europa gedurende de periode januari tot en met juli. Budapest eindigde op de 28ste plek qua gemiddelde kamerprijs. De bezettingsgraad van de hotels was iets hoger dan in de voorgaande periode (1.4%) en kwam uit op 55.8%. Dat is nog wel wat lager dan de bezettingsgraad van de Nederlandse hotels, maar die verkeren ook in zwaar weer. Het verschil met Budapest is dat de hotels in Nederland hun prijzen niet verlagen.

Nu is de hotelprijs ook in Budapest wel iets omhoog gegaan, maar...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!