Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 augustus 2012

Parels van de poesta

Krachtige smaken, robuuste smaken en soms pittige smaken. Welkom in Hongarije. Een keuken die voor het Europese smaakpalet exotisch is en die invloeden heeft van over de hele wereld.

In ruim twee weken fiets ik dwars door Hongarije heen en krijg ik een goed beeld van de Hongaarse keuken in verschillende regio’s. Bij restaurants (etterems), aftandse snackbarretjes en bij mensen thuis eet ik er gevoelsmatig een paar kilo bij, want Hongaren zijn grote eters.

Voor klassiekers uit de Hongaarse keuken neem je de tijd. Veel gerechten stammen uit de tijd dat herders op de uitgestrekte poesta hun potjes kookten op houtvuren met de ingrediënten die voor handen waren. Tijd was minder een factor en haast een heel ander begrip. Iets als een instant goulash of een snelle lecsó zit er dan ook zeker niet in hier.Maar goede dingen zijn voor hen die wachten, dus als je goed Hongaars wilt eten, dan neem je de tijd, nodig je vrienden uit en geniet je extra van een gerecht dat iedereen zal verrassen.

Hongarije is het land van..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!