Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 augustus 2012

Orbán speelt met gevaarlijke mix van mythe en extremisme

De door de rest van Europa genegeerde regering van Hongarije is een charmeoffensief begonnen om nieuwe bondgenoten te vinden. En wel in Azië. Als onderdeel daarvan schroomt men niet de mythologische ideologie van de Hongaarse fascisten nog eens op te poetsen. Zij verkondigen dat de Hongaren afstammelingen zijn van Centraal-Aziatische volkeren.

Op de een of andere manier zijn de financiële markten en investeerders gewend geraakt aan het onorthodoxe economische beleid van de regering-Orban. Midden in de zomer, als zelfs lijkt dat de beurzen met vakantie zijn, heeft de Hongaarse regeringspartij besloten voor een verrassing te zorgen door een obscuur festival te steunen.

Dit festival moet de banden tussen de Hongaarse natie en Centraal-Aziatische stammen bevorderen door middel van het Toeranisme [ideologische stroming die de vereniging van de afstammelingen van Turkse stammen uit Centraal-Azië verdedigt, red.]. Bovendien is die beweging gelieerd aan het voormalige en huidige Hongaarse extreemrechts, waardoor een nieuwe explosieve kwestie tussen Boedapest en de rest van Europa onvermijdelijk lijkt.

Toeranisme

Afgelopen weekend bezochten bijna 250 duizend mensen...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het Kurultáj fesztivál in Bugac !!!