Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 19 augustus 2012

Nabeschouwing Sziget: Nationalisme, c’est la guerre

Hello Hungary roept de ene na de andere voorman van een top-act vanaf de mainstage naar een publiek dat voor de overgrote meerderheid bestaat uit Nederlanders, Italianen, Fransen, Duitsers en Britten. ‘We never knew we had so many fans in Hungary.’ Zucht. Daarmee etaleert de zoveelste popster zijn gebrek aan kennis over het festival, dat blijkbaar gewoon een tussenstop is op een Europese toer.

Sziget is in twintig jaar tijd uitgegroeid van een uit de hand gelopen studentenfeest tot een van de grootste popfestivals van Europa. Het is vooral een internationaal festival: met zestienduizend bezoekers vormen Nederlanders het grootste buitenlandse contigent. Zondag stonden ze bijna allemaal te hossen in de afgeladen A38-tent op de limbo-punk van de Heideroosjes.

Staccato gekwebbel

Hello Sziget is wat de veteranen roepen, de artiesten die hier al jaren komen. Want Hongaren lopen er steeds minder.

Misschien twintig á dertig procent, afgaande op wat ik...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!