Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 21 augustus 2012

Eurocrisis bedreigt liberale hervormingen

De eurocrisis doet niet alleen de economische basis van de EU op haar grondvesten schudden, zij heeft ook politieke gevolgen in voormalig communistische landen waar jaren van democratische inspanningen ondermijnd lijkt te worden door ondemocratisch politiek optreden, met name in Roemenië en Hongarije. Dat betoogt advocaat en Kosovo-deskundige Andrea Capussela.

Hoe ziet de eurocrisis eruit vanuit Oost-Europees perspectief? Niet goed, luidt het korte antwoord. Hongaarse wetten en Roemeense decreten hebben onlangs de woede van Brussel uitgelokt. Veel commentatoren hebben deze ontwikkeling toegeschreven aan de politieke gevolgen van de recessie: geconfronteerd met het wantrouwen onder de bevolking, de opkomst van het populisme en acute politieke strijd, hebben deze regeringen geprobeerd zichzelf te verschansen op manieren die Brussel anti-liberaal of ondemocratisch vond.

Maar deze interpretatie gaat voorbij aan één belangrijk effect van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!