Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 augustus 2012

Diamanten priesterjubileum voor Hongaarse aalmoezenier

In Genk, meer bepaald in de Christus Koningkerk van Waterschei wordt zondag 26 augustus de Hongaarse hoofdaalmoezenier E.H.Sandor Dobay feestelijk ingehaald vanwege de viering van zijn zestigjarig priesterschap. Om 11u gaat hij zelf voor in een plechtige viering, bijgestaan door enkele andere pastoors.

De kerk zal bij deze gelegenheid barstensvol zitten. Immers, buiten de Hongaarse en plaatselijke parochianen zijn er tal avn genodigden uit binnen- en buitenland die de H.Mis, en de academische zitting achteraf in zaal 'De Kring' zullen bijwonen.

Sandor Dobay werd in 1927 geboren in Kony, klein dorpje in Noord-West Hongarije, en vierde enkele maanden geleden zijn 85ste verjaardag. "Na wat omzwervingen tijdens de oorlogsjaren, werd ik in 1952 priester gewijd in Genk," vertelt Sandor.

Reeds langer onderhield ik vele contacten met.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!