Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 12 mei 2012

Belgen vol vertrouwen naar EK zwemmen in Debrecen

De Belgische zwemmers en zwemsters vertrekken binnenkort met heel wat ambitie naar het Hongaarse Debrecen, waar van 21 tot 27 mei het EK zwemmen plaatsvindt. 'We hebben nog nooit zo'n volwassen ploeg gehad', verduidelijkte Philippe Midrez, technisch directeur van de Waalse federatie, vrijdag tijdens een persconferentie in Antwerpen.

Momenteel werken de Belgen in Antwerpen een ministage van drie dagen af met het oog op het EK. 'Dat soort stages werpt altijd zijn vruchten af. We kunnen hier goed trainen en tegelijkertijd werken aan de ploeggeest. Iedereen traint stevig en de tijden zijn dan ook goed. Maar enkel de competitieprestaties zijn natuurlijk van belang', aldus Midrez.

De technisch directeur geeft..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de website van het EK zwemmen in Debrecen !!!

Debrecen zal van 21 tot en met 27 mei gastheer zijn van het EK Zwemmen. Het Debrecen Indoor Swimming Complex, dat bestaat uit een 50-meter bad en 25-meter warm-up bad, biedt dagelijks 2.200 toeschouwers de mogelijkheid om de Europese zwemtop te aanschouwen. Sinds 2000 heeft Debrecen bijna 20 Europese en Wereldkampioenschappen in diverse leeftijdsgroepen en 13 verschillende sporten georganiseerd. Het zwembad werd in 2007 ingewijd met de Europese Kampioenschappen Korte baan.

De zwemcompetitie start op maandag 21 mei en sluit op zondag 27 mei. In totaal worden er in 40 events (34 individueel en 6 estafette nummers) gestreden om eremetaal. Een recordaantal van 46 federaties hebben inmiddels hun voorinschrijving gedaan. De kampioenschappen krijgen een extra lading door de kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen in London. Het is de laatste kans voor de Europese zwemtop om te kwalificeren voor de OS.