Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 22 februari 2012

Extreem rechts floreert in Hongarije, mede door inmenging Brussel

De extreem-rechtse oppositiepartij Jobbik floreert in de Hongaarse opiniepeilingen. Regeringspartij Fidesz ligt onder vuur in binnen- en buitenland vanwege de omstreden grondwetswijzigingen die premier Viktor Orbán door het parlement drukt. Het heeft Fidesz, maar ook de linkse oppositie een hoop stemmen gekost.

Jobbik profiteert, en niet alleen in het arme noordoosten waar de partij een stevige basis heeft. Het clichébeeld van kaalgeschoren leden van de Hongaarse Garde die lokale Roma intimideren klopt niet meer. Jobbik heeft een groeiende aanhang onder hoogopgeleide intellectuelen die zich vooral aangetrokken voelen door de antiliberalistische en nationalistische denkbeelden van de partij. Márton Gyöngyösi past in dat plaatje. Tot 2010 werkte hij voor consultancybureau KPMG, inmiddels is hij parlementariër namens Jobbik.

De zigeunerkwestie speelt voor Gyöngyösi een rol.

Hij heeft geen moeite met.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!