Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 februari 2012

EU toont tanden met grondrechtenonderzoek Hongarije

Europarlementariër Sophie in 't Veld is opgelucht dat het Europees Parlement een motie heeft aangenomen over de situatie in Hongarije, waarmee de weg wordt geëffend voor een Artikel 7 onderzoek naar de schending van grondrechten in Hongarije. "Het is een pijnlijk proces, maar het Europees Parlement bewijst hiermee dat Europa politiek volwassen wordt en bereid is de grondrechten van burgers te beschermen. Met deze resolutie kan het Parlement een gedegen rapport opstellen, en aanbevelingen doen om Hongarije weer op het democratische pad terug te krijgen."

Test

De stemming in het Europees Parlement was donderdag kantje boord. Uiteindelijk gingen naast de Liberalen en de Groenen, ook de Sociaal-Democraten en Verenigd Links akkoord, terwijl de Christendemocraten ervoor terugschrokken hun partijgenoot Orbán af te vallen. In ’t Veld: “Dit is een belangrijke test voor Europa. Staat Europa pal voor de eigen waarden als ze onder druk staan?”

De Europese Commissie heeft al aangekondigd drie Hongaarse wetten te onderzoeken, de Raad van Europa onderzoekt er acht. Volgens In ’t Veld baren echter niet alleen de afzonderlijke wetten grote zorgen, maar juist het geheel en het cumulatief effect. “Het gaat om de enorme hoeveelheid nieuwe wetten, 350 in totaal, en de snelheid waarmee de regering-Orbán ze door het Hongaarse parlement drukt.

Ook de golf aan ontslagen is........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!