Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 22 januari 2012

Orbán als ‘De Gaulle’ Brussel te lijf

Meteen na zijn debat met Europarlementariërs, gistermiddag in Straatsburg, was de Hongaarse premier Viktor Orbán weer zoals Europa hem kent: fel, hard, nationalistisch.

Tegen een zaal met journalisten zei hij dat hij in het debat zelf toegeeflijk was geweest, omdat het eigenlijk een oneerlijke strijd was. Híj kende de nieuwe grondwet van zijn land – waar Europese politici zich zorgen over maken omdat die de democratie zou aantasten – al zo lang. En de Europarlementariërs hadden die natuurlijk niet gelezen. ,,Kennelijk is dat normaal hier. Dat je debatteert over een tekst die je niet kent.”

Nog dezelfde dag stuurde Orbán een nederig geformuleerde brief naar de Commissie waarin hij aanpassingen aankondigde. In het Europees Parlement zei hij dat de problemen heel snel opgelost kunnen zijn.

Volgens hem was er maar één punt waarop Hongarije niet wil toegeven........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!