Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 29 januari 2012

Ondertussen in Hongarije

ANS-Online kijkt in het weekend over ’s lands grenzen en brengt je buitenlands studentennieuws. Deze week: nieuwe omstreden wetten in Hongarije

Het rommelt al maanden in Hongarije. Sinds het aantreden van premier Viktor Orbán zijn er vele wetten doorgevoerd waar lang niet iedereen het mee eens is.

Ook studenten worden getroffen door de nieuwe maatregelen van Orbán. Er werd net voor de kerst een nieuwe Education Bill aangenomen waarin de vrijheid van studenten wordt beperkt. ScienceGuide sprak vorige week met Dávid Kiss, bestuurslid van de nationale studentenvereniging HÖOK. Hij legde uit dat het om twee zaken gaat waar de studenten het niet mee eens zijn. De regering wil dat steeds minder Hongaren in de geesteswetenschappen studeren en duwen de studenten de technische studies in. Het geld dat naar de verschillende faculteiten zal gaan, is niet gelijk verdeeld. De sociale wetenschappen en management en economie zullen verdwijnen, aldus Kiss.

Daarnaast zijn de studenten boos om de verandering van de financiering van het hoger onderwijs.

Vorig jaar waren er 50.000 studenten die..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!