Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 23 januari 2012

Kippen houden op het Hongaarse platteland

In Hongarije is nog volop plaats. Vooral buiten de steden en de grotere plaatsen bezitten de inwoners nog grote tuinen. In de kleine dorpjes op het platteland hebben de huizen vroeger deel uitgemaakt van een kleinschalige boerderij. Dat betekent dus veel plaats, heel veel plaats.

In het dorp waar wij wonen is een kavelgrootte van 6000m2 (veel groter dan een heel voetbalveld) eerder regel dan uitzondering. Bij ons woonhuis hoort bijna 1,5ha en bij het vakantiehuis hoort ca 7000m2 grond Waar menigeen in Nederland van droomt, kan hier zonder problemen gerealiseerd worden…..landelijk wonen en genoeg plaats voor een groentetuin, wijngaard, paarden, schapen, geiten en natuurlijk kippen.

Want kippen zijn er bij elk huis te vinden. Men houdt niet alleen kippen voor de lekkere eitjes, maar ook voor het vlees. Bij veel huizen is dan ook regelmatig een kloek te vinden die met haar kuikens rond het huis scharrelt.

Maar ook worden zeer jonge kuikentjes gekocht die........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!