Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 26 januari 2012

Kamer stemt resolutie Hongarije met wisselmeerderheid – CD&V tegen

Een wisselmeerderheid in de Kamer stemde vandaag een resolutie tegen de afbraak van democratische rechten en waarden in Hongarije.

Vlaams Belang en CD&V stemden tegen. N-VA onthield zich.

Eva Brems (Groen) reageert verontwaardigd: “CD&V zit samen met de Hongaarse regeringspartij Fidesz in de EVP, en beide beroepen zich op een christelijke traditie, maar de CD&V lijkt hier te vergeten dat na de ‘C’ een ‘D’ (Democratisch) prominent in haar naam staat. Dat een wisselmeerderheid nodig is voor de bescherming van de democratische waarden in Europa, is ronduit verbazingwekkend”.

“Het is goed dat de Europese Commissie een eerste stap gezet heeft door inbreukprocedures te starten rond de verplichte pensionering van rechters en de onafhankelijkheid van de centrale bank en de privacycommissie in Hongarije, maar de kritiek van de Commissie is te selectief. Er is sprake van verschillende schendingen van de onafhankelijkheid van het gerecht, van de afbraak van de rol van het Grondwettelijk Hof, en van aantastingen van de godsdienstvrijheid, de persvrijheid, en de rechten van vrouwen, holebi’s en personen met een beperking. Het is belangrijk dat het hele plaatje grondig onderzocht wordt” aldus Eva Brems.

Groen is het niet eens met de stelling van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!