Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 26 januari 2012

Jane Haining, vastberaden redster van Hongaarse Joden

De bekendste straat van Boedapest is de Andrássystraat. Aan deze brede en lange boulevard met aan weerszijden een rij bomen staat een angstaanjagend, groot en donker, geheel geblindeerd gebouw: ”Terror Háza” (Huis van Terreur).

Hier, op nummer 60, was tot 1945 de geheime dienst van de extreem rechtse, nationalistische Hongaarse regering gehuisvest. Daarna werd het pand, inclusief inboedel –het martelinstrumentarium– overgenomen door de geheime dienst van de communisten.

In dit lugubere pand werd in 2002 het Museum van Terreur gevestigd. Het museum is omstreden omdat het vooral focust op de wandaden van de communisten, maar de even gruwelijke praktijken van de nationalistische, antisemitische Hongaarse regering voor de Tweede Wereldoorlog nauwelijks vermeldt en zodoende verdoezelt.

Veilige haven

Vlak bij dit Museum van Terreur bevindt zich........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!