Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 24 januari 2012

Democratie op Hongaarse wijze

Op 1 januari van dit jaar werd in Hongarije een nieuwe grondwet van kracht. Deze grondwet was de aanleiding voor heel wat protest van de Hongaarse bevolking. Ook de Europese Commissie heeft bedenkingen bij sommige onderdelen van deze nieuwe grondwet en de uitvoering ervan. Die wegen zelfs zo zwaar dat ze op 17 januari een inbreukprocedure tegen het land heeft ingeleid.

Toch zijn de vooruitzichten voor Hongarije niet rooskleurig.

Niet enkel de Hongaarse rating, die verlaagd werd tot de status van rommel, speelt het land parten. Ook de Oostenrijkse ratingverlaging treft Hongarije gezien drie grote Oostenrijkse banken (Austria, Erste en Raiffeisen) in het land voor 33 miljard euro tegoeden uitstaan hebben, een vijfde daarvan in de vorm van staatspapieren. De Hongaarse forint verloor sinds september al 14% van haar waarde tegenover de euro en dat schaadt ook de economie van andere lidstaten in Centraal-Europa. Vooral Polen maakt zich zorgen. De Poolse zloty en de beurs van Warschau lijken nu reeds besmet door de teloorgang van de Hongaarse economie en dat baart zorgen in Polen en daarbuiten. Een bekend Pools spreekwoord zegt “De Pool en de Hongaar zijn twee broeders, met de sabel en het glas”. Anders dan in de 19e eeuw, rinkelen nu geen glazen en sabels, maar alarmbellen.

Ondertussen heeft een onderzoek van Ipsos uitgewezen dat Victor Orbán, of de “Victator” zoals zijn tegenstanders hem noemen, het vertrouwen van zijn kiezers kwijt is en dat nog slechts 16 procent van de Hongaren hem en zijn regering steunt.

Als Hongarije bot vangt bij het IMF in Washington en........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!