Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 december 2011

Hongarije glijdt met nieuwe grondwet af richting dictatuur

De nieuwe grondwet die Hongarije op 1 januari invoert, is volgens premier Viktor Orbán een belangrijke stap op weg naar een definitieve afrekening met het communisme.

Critici zien de wet echter eerder als een belangrijke stap richting een nieuw autoritair bewind. En de beelden van 27 oppositieparlementariërs en activisten die de dag voor Kerstmis werden gearresteerd omdat ze protesteerden tegen de wijze waarop wetten er in het parlement zonder discussie doorheen worden gejaagd, bevestigen het beeld van een bewind dat het met de democratie niet zo nauw neemt.

De arrestaties waren slechts één incident in een roerige week, waarin vooral de persvrijheid te lijden had. In het begin van de week kreeg Klubrádio, het enige oppositionele radiostation, te horen dat het haar frequentie verliest aan een muziekzender, een beslissing die ook de regeringsgezinde politieke commentator Ferenc Kumin onbegrijpelijk noemt.

Daarna werd Index, de grootste onafhankelijke nieuwssite van Hongarije, de toegang tot het parlement ontzegd.

Twee verslaggevers hadden......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!