Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 20 december 2011

Het radioactieve gevaar voor de EU

De gemeten waarden van de radioactieve stof Jodium-131 in de atmosfeer boven de Europese Unie enkele weken geleden maakte duidelijk hoe kwetsbaar Europa is voor rampen waar zogenoemde chemische, biologische, radiologische of nucleaire (CBRN) materialen bij betrokken zijn.

Begin november publiceerde het Internationale Atoomenergie Agentschap (IAEA) een opmerkelijk bericht. In de atmosfeer boven verschillende EU-lidstaten (Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Duitsland en Zweden) was de aanwezigheid van de radioactieve stof Jodium-131 geconstateerd. Een week na deze mededeling verklaarde de IAEA dat de bron van de radioactieve straling zich “hoogstwaarschijnlijk” in Hongarije bevond.

Door een lek in het Institute of Isotopes in Boedapest, zou de J-131 zijn ontsnapt. In een interview met Associated Press (AP) geeft de directeur toe dat er een lek is ontstaan in de faciliteiten van het Instituut. Echter, hij acht het “extreem onwaarschijnlijk” dat het lek de bron van de gemeten radioactiviteit is. Vooralsnog is het onderzoek naar de exacte bron van de radiologische straling nog steeds gaande.

J-131 is een radioactieve vorm van Jodium en wordt onder andere gebruikt in...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Radioactief jodium kwam wellicht uit Hongarije