Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 23 december 2011

Fidesz betonneert macht in Hongarije

In Hongarije jaagt de regering-Orban vandaag wetten door het parlement waardoor de macht van de heersende Fidesz-partij voor jaren wordt gebetonneerd. Verzet van de oppositie, onder meer van de voormalige socialistische premier Gyurcsany, werd met inzet van politietroepen gebroken.

Het lijkt er steeds meer op dat Hongarije van een democratie aan het afglijden is naar een de facto eenpartijstaat. De centrumrechtse regering van Fidesz wil net voor Kerstmis onder meer een nieuwe kieswet laten stemmen. Fidesz beschikt over een tweederdemeerderheid in het parlement en wil het kiessysteem hervormen zodat het nagenoeg onmogelijk zal worden de huidige regering naar huis te sturen.

Eveneens op de agenda staat een wet inzake financiële stabiliteit, waartegen de Europese Unie gekant is.

Het gaat onder meer om de invoering van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!