Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 21 september 2011

EU landen gaan elkaar bestrijden: Hongarije duwt Oostenrijk in crisis

Terwijl in de reguliere media de problemen nog altijd worden gebagatelliseerd gaat de instorting van de eurozone vrolijk verder en beginnen de lidstaten van de EU nu ook elkaar te bestrijden. Zo heeft Hongarije een nieuwe wet aangenomen die ervoor zorgt dat de Oostenrijkse banken tot 25% moeten afschrijven op hun hoofdzakelijk in Zwitserse franken afgesloten kredieten en hypotheken die in betere tijden aan zo'n 1,3 miljoen Hongaren werden verstrekt.

Nu zo'n 800.000 Hongaren hun leningen als gevolg van de sterk gestegen koers van de Zwitserse munt niet meer kunnen terugbetalen, wentelt de Hongaarse overheid het verlies af op Oostenrijk. Het gevolg is dat het ratingsbureau Standard & Poor's Oostenrijk nu de status 'in de gaten houden' heeft gegeven.

De Oostenrijkse banken hebben voor zo'n 5 miljard euro aan Hongaarse burgers geleend.

Die profiteerden destijds van......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!