Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 17 juli 2011

Nu beurt aan Hongarije voor afscheid 'koninklijke prins'

Eeuwenlang is het al gebruik bij de Habsburgers om lichaam, hart en ingewanden na overlijden op verschillende plaatsen bij te zetten. De zogenoemde ‘Kaisergruft’ in de Kapucijnerkerk in Wenen herbergt na de bijzetting van Otto van Oostenrijk en zijn vrouw Regina zaterdag, nu 148 leden van het oude vorstengeslacht. In de Augustijnerkerk elders in de Oostenrijkse hoofdstad worden 54 zilveren urnen bewaard, met harten van keizers en aartshertogen.

Ook elders in Europa zijn Habsburgse harten onder gebracht, zoals in het klooster van Muri in het Zwitserse kanton Aargau, waar de harten van het laatste keizerspaar Karl en Zita rusten. Het lichaam van Karl is in zijn ballingsoord Madeira, dat er maar moeilijk afscheid van kan nemen, dat van Zita is in 1989 bijgezet in Wenen – Otto’s en Regina’s sarcofagen staan nu vlak bij die van haar.

Otto volgt dus familietraditie door zijn hart zondag te laten plaatsen in een altaar in het Benedictijnerklooster in Pannonhalma, in het westen van Hongarije. Hij heeft een bijzondere band met deze plek, waar hij een aantal jaren in het internaat verbleef. Maar meer dan dat........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!