Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 17 juli 2011

Hongarije vernietigt alle GM maïsvelden

Zo'n 400 hectare maïs, waarvan ontdekt is dat ze geteeld zijn met genetisch gemodificeerde zaden, zijn over heel Hongarije vernietigd, zei Lajos Bognar staatssecretaris van het ministerie van Plattelandsontwikkeling.

De GM maïs is ondergeploegd zei Lajos Bognar maar er zijn geen pollen verspreid van de maïs, voegde hij toe. In tegenstelling tot een aantal EU leden zijn GM zaden verboden in Hongarije.

Autoriteiten hebben sinds het begin van dit jaar gecontroleerd op GM gewassen toen in maart van dit jaar een nieuwe verordening van kracht werd waarin GM controles worden bepaald alvorens zaden op de markt komen.

De controles zullen doorgaan ondanks het feit dat zaadhandelaren verplicht zijn om ervoor te zorgen dat hun producten GM vrij zijn, zei Bognar.

Compensatie onwaarschijnlijk

Controleurs hebben Pioneer en Monsanto producten onder de geplante zaden gevonden.
Het vrije verkeer van goederen binnen de EU betekent dat de autoriteiten niet zullen onderzoeken hoe de zaden in Hongarije zijn gekomen, maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!