Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 13 juli 2011

Franeker viert 20 jaar vriendschap met Hongarije‬‏



Franeker viert deze week het 20-jarig jubileum van de stedenband Franeker-Sátoraljaújhely.

Sinds 1991 zijn er jaarlijks uitwisselingen. In het begin ging het met name om economische steun, maar al snel bleek dat de Hongaarse zusterstad ook veel te bieden had, waar de Franekers wat van opstaken. Er waren uitwisselingen en er ontstonden vriendschappen. Er ontstonden zakelijke relaties en er was zelfs liefde. Dat leidde in 1998 tot een huwelijk tussen de Hongaarse Eva Kuti en de Franeker Wim Dillingh.

Het was van beide kanten Liefde op het eerste Gezicht.
Om al dat moois te vieren is er nu een expositie in Franeker én werd een videopresentatie gemaakt van alle hoogtepunten van de afgelopen 20 jaar. Wij maakten een compilatie, waarin zelfs GPTV met Hongaarse ondertiteling voor komt.

KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

KLIK HIER voor GPTV de zender van Friesland !!!