Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 27 juli 2011

Bubbels van Budapest

Törley is een Hongaarse producent van mousserende wijnen.

Geschiedenis

Het bedrijf is opgericht in 1882 door Joseph Törley en uitgegroeid tot een van de grootste mousserende wijnproducenten van Europa en anno 2011 marktleider in Hongarije.

Joseph Törley leerde het vak in Reims en richtte in 1882 zijn fabriek op in Budafok, een buitenwijk van Boedapest. Joseph was succesvol maar had geen kinderen en het bedrijf werd voortgezet door zijn broers en hun kinderen. Onder leiding van de familie floreerde het bedrijf uitstekend.

In 1910 ontstond er een behoorlijke concurrentie onder champagneproducenten in Europa, alleen al in Budafok waren er achttien producenten. Törley behield echter zijn toonaangevende positie en grootste marktaandeel. Met een productie van ruim 2 miljoen flessen per jaar was Törley een van de grootste producenten in Europa.

Toen na de 1e wereldoorlog het verdrag van Trianon werd getekend stortte de productie van Törley in en.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!