Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 juni 2011

St. Andrea: Napbor 2008

Als een van de weinige wijnmakers in Hongarije biedt St. Andrea de oplossing voor de te grote fles wijn. Ben je alleen, houd je van een goed glas wijn, maar is 7,5 deciliter iets teveel van het goede? Dan ben je bij deze wijnmaker aan het goede adres. Hun Napbor is namelijk te koop in flesjes van 3,75 deciliter.

Wijndomein St. Andrea is de producent van een serie terroirwijnen waarvan de druiven uit één bepaalde wijngaard komen. Dit vraagt om wat uitleg. De wijngaarden van het wijnhuis hebben namen als Ferenchegy, Hangács, Paptag et cetera. Deze wijngaarden brengen specifieke terroirwijnen voort. De pinoir noir uit de Hangács is bijvoorbeeld koeler van karakter dan die uit de Ferenchegy.

Uit andere wijngaarden komen weer meer.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!