Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 11 juni 2011

Seminar over de sociale integratie van de Roma

Naar schattingen vormen de Roma, met een aantal van ongeveer 10 tot 12 miljoen, de grootste etnische minderheid van de Europese Unie. De buitengeslotenheid en kansarme positie van deze minderheid is een steeds groter wordend probleem voor talrijke Europese landen. De maatschappelijke uitsluiting en de achterstandspositie van de Roma vereist een complexe, oplossing zoekende benadering voor de problemen op het gebied van zowel het onderwijs als de arbeidsmarkt, gezondheid en wonen.

Deze problemen onderkend heeft het Hongaarse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie besloten om een Europees raamwerk van de nationale Roma-strategieën te creëren. Het bevorderen van de sociale integratie van de Roma is voornamelijk de eigen verantwoordelijkheid van de lidstaten, maar om de activiteiten van de afzonderlijke lidstaten te coördineren, harmoniseren en ondersteunen is een Europese strategie noodzakelijk. De lidstaten dienen, in verhouding tot de grootte van de Roma populatie op hun grondgebied en rekening houdend met hun verschillende uitgangspositie, eigen doelstellingen te formuleren met betrekking tot de nationale integratie van de Roma.

De Ambassade van de Republiek van Hongarije te Den Haag en het Clingendael Instituut organiseren samen een seminar over de sociale integratie van de Roma.

Het seminar wordt op 14 juni 2011 van 13:30 tot 17:30 in het Clingendael Instituut gehouden.

Het doel van.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!