Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 11 juni 2011

Onbekende foto's Robert Capa gepubliceerd

In een recent door het Rijksmuseum uitgegeven fotoboek zijn verschillende tot nu toe onbekende foto's van de bekende oorlogsfotograaf Robert Capa gepubliceerd.

Het gaat om foto's die de Hongaars-Amerikaanse oorlogsfotograaf Robert Capa (1913-1954) in 1938 in China maakte. De fotograaf maakte deze reis samen met de Nederlandse filmmaker Joris Ivens en cameraman John Fernhout.

De foto's werden onlangs ontdekt door foto-historica Rixt Bosma (1979). De historica deed onderzoek naar Capa´s reis door China, dat op dat moment in oorlog was met Japan. In Nederlandse musea en archieven vond ze vele, deels onbekende en niet eerder gepubliceerde, foto’s, ‘production stills’ en fotoalbums. In de collectie van het Rijksmuseum werden dertig foto´s van Capa gevonden........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Robert Capa in de Wikipedia