Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 juni 2011

Hongarije draagt in Mini‐Europa het voorzitterschap van de Europese Unie over aan Polen (27 Jun 2011)

Brussel - Hunineu en de Hongaarse toeristische dienst willen het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Unie met een stijlvol uitroepteken afsluiten. Daarom worden in Mini‐Europa diverse evenementen georganiseerd. Op 30 juni vindt er een officiële plechtigheid plaats, terwijl op zaterdag 2 en zondag 3 juli animatie voor het grote publiek gepland is.

Bij het Hongaarse monument in Mini‐Europa vindt op donderdag 30 juni om 11 uur, in aanwezigheid van de Hongaarse en Poolse ambassadeurs in België, de officiële ceremonie van de gezagsoverdracht tussen Hongarije en Polen plaats. Op het Atomium wordt dan ook de Hongaarse vlag gehesen.

Het publiek kan deze plechtigheid bijwonen. Er zullen reuzenballonnen opstijgen en er is een spectaculair vuurwerk bij daglicht. Tijdens de receptie zal Véronique, de zangeres met de kristalheldere stem, enkele oude Hongaarse liederen vertolken. Ook een groep van 7 zangers met wat zwaardere stemklank zal genodigden en bezoekers vergasten op typische muziek van hun land.

Een weekend in de kleuren van Hongarije

Op 2 en 3 juli, telkens van 11 tot 20 uur, kunnen alle bezoekers beter kennismaken met Hongarije, zijn folklore, zijn gastronomie en zijn ambachtskunst: animatie, degustatiesessies, tentoonstellingen enz. En er wordt ook aan de kinderen gedacht: in een pottenbakkersatelier mogen ze met de hulp van een expert hun eerste stapjes zetten in het vormgieten van pottenbakkersaarde.

Het programma........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!