Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 19 juni 2011

Het natte petje

Ik ben weer terug uit de Grote Stad. Het was weer prachtig als altijd. Maar vooral was het warm deze keer, heel erg warm. Van 's morgens op het ontbijtterras tot 's avonds op het koffieterras, warm bleef het. Gelukkig is er in Budapest veel groen, soms moet je even zoeken maar groen is er altijd. En dus ook schaduw.

Op straat was het warm maar vooral ook in de bussen, de oude blauwe bussen, die zuchtend en steunend de berg opzwoegen maar altijd hun doel bereiken en nog op tijd ook. Bus 11 bijvoorbeeld, het begint nog rustig op het Batthanytér maar vanaf Mechwart Liget begint de stijging en al snel ligt de drukke binnenstad aan je voeten.

Villa's, dure tassen aan chique geklede schouders, internationale kinderdagverblijven, vlaggetjes op auto's en die bus, die zwoegde voort. Even later. Zo maar weer een andere bus, op de Csatarka út, weer fluks naar beneden om uit te komen op Kolossytér.

Ik had een zakdoek waarmee ik mijn hoofd afwiste, maar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!