Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 22 juni 2011

Bloemencarnaval in Hongarije

Wie aan Hongarije denkt, denkt meteen aan Boedapest met zijn mooie blauwe Donau, prachtige gebouwen en pittoreske straatjes. Toch is Hongarije veel meer dan Boedapest alleen. In de stad Debrecen kan u naar het bloemencarnaval gaan, plezier voor jong en oud!

Debrecen wordt wel vaker ‘de hoofdstad van de Puzsta’ genoemd, beter bekend als de paardenshows. Van 15 tot en met 20 augustus vindt hier ook het beroemde bloemencarnaval plaats. Het hoogtepunt van dit festival is ongetwijfeld de stadstocht op 20 augustus 2011. Op deze nationale feestdag eren de Hongaren de heilige Stephan I, de eerste koning van het land.

De traditionele omgang start om acht uur ’s morgens aan het Petöfiplein en baant zich een vijf kilometer lange weg door de stad. Kosten noch moeite worden gespaard, want jaarlijks worden meer dan drie miljoen bloemen voorzien om alle wagens aan te kleden. Een voorstelling van de Hongaarse kroon rijdt traditioneel voorop, waarna scènes uit het marktleven en de geschiedenis van het land te bewonderen zijn.

Je vervelen is er haast onmogelijk!........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer video's over het bloemencarnaval in Hongarije op YouTube !!!