Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 15 juni 2011

Bezienswaardigheden in Boedapest

De heuvelstad Buda (of Boeda) groeide vanaf de 13e eeuw rond het kasteel Matya's kerk. Op 60 meter boven de rivier de Danube met een goede strategische positie en het voor handen zijn van natuurlijke bronnen maakte de heuvel een gewilde plaats voor mensen om zich te vestigen. In de 13e eeuw verrees her een grote nederzetting, nadat de Tartaarse koning Bela IV besloot hier een kasteel te bouwen.

Het bestuur van Koning Mátyás Corvinus in de 15e eeuw was een belangrijke periode in de evolutie van Buda, maar het werd weer verwaarloosd on Turks bewind in de daaropvolgende eeuw én de verwoestingen door de Christelijke troepen die daar weer op volgden. De hergeboorte van de stad vond plaats in de 18e en 19e eeuw onder de Habsburgs.

Historisch Museum in Boedapest

Sinds de unificatie van Boedapest in 1873 zijn historische artefacten verzameld welke verband houden met de Hongaarse hoofdstad. Veel hiervan is nu te zien in het Historisch Museum van Boedapest (ook wel het Kasteel Museum genoemd). Tijdens e renovaties welke volgden op de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog weren kamers uit........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!