Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 19 april 2011

Een grondwet die Europa verontrust

"God en vaderland, de trots van de etnische Magyaarse natie, de staat beschreven als nationale essentie en niet als een republiek, minder macht voor de constitutionele rechters en meer voor de regering.

Dat lijkt een formulering van Europese autoritaire staten in de jaren twintig en dertig, maar het gaat hier om de nieuwe grondwet van een NAVO-lid en huidig voorzitter van de EU", stelt La Repubblica geschokt vast, een dag nadat het Hongaarse parlement de kersverse grondwet van het land heeft goedgekeurd. "En de EU houdt zich stil", zegt het Italiaanse dagblad met spijt. De krant meent dat "Europa zich van de waarden van de rechtsstaat verwijdert", wanneer het premier Viktor Orbán zijn gang laat gaan.

La Repubblica constateert dat de grondwet een voorname plaats inruimt voor........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!