Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 31 maart 2011

EU-liberalen bezorgd over Hongaarse grondwet

De liberalen in het Europees Parlement zijn bezorgd over geplande wijzigingen van de Hongaarse grondwet. D66 en andere liberale partijen vrezen dat de aanpassingen slecht kunnen uitpakken voor bijvoorbeeld vrouwen en homo's.

Dat maakte D66 in het Europees Parlement woensdag in een verklaring bekend. De Europese liberalen willen dat de Hongaarse premier Viktor Orban volgende week tijdens een spoeddebat in Straatsburg tekst en uitleg geeft.

D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld laakt dat in de grondwet niet uitdrukkelijk wordt gesteld dat discriminatie op grond van bijvoorbeeld seksuele geaardheid verboden is. Ook zou de onafhankelijkheid van de rechtspraak worden ingeperkt............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!