Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 27 november 2010

Nationale Bank onder controle Parlement

De leden van de Monetaire Raad worden in het vervolg voorgedragen door de parlementaire commissie voor economie en informatica. Hierdoor zullen de vier nu nog onafhankelijke leden van de Raad na het verlopen van hun mandaat vervangen worden door vier nieuwe leden die gekozen worden door het parlement. Dit aldus de minister van Nationale Economische Zaken György Matolcsy.

De minister heeft het passeren van de wet in het Hongaarse parlement middels een schrijven bekend gemaakt aan András Simor, de president van de Nationale Bank (MNB) en ook aan Jean-Claude Trichet, voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De Monetaire Raad is verantwoordelijk voor het beleid van de MNB. Hier wordt beslist over renteverhoging of verlaging en de koers van de Forint. Wanneer de politieke meerderheid van het parlement, in dit geval de Fidesz-KDNP ook in een onafhankelijk instituut als de Monetaire Raad de meerderheid krijgt is wordt deze een speelbal........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!