Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 23 november 2010

Een kleine aardbeving plaatsgevonden in Hongarije

Boedapest, 21 november (MTI) - Een kleine aardbeving plaatsgevonden in Hongarije, ongeveer tien kilometer van de stad Mohács (SW Hongarije), vroege zondagochtend, de Hongaarse Academie van Wetenschappen 'seismologie observatorium vertelde MTI.

De aardbeving gemeten 2,5 op de schaal van Richter. Bewoners in de omgeving voelde de aardbeving, maar geen schade werd gemeld.

Er zijn 100-120 kleine aardbevingen - minder dan 2,5 op de schaal van Richter - in Hongarije per jaar. De meeste van hen zijn te klein om gevoeld te worden. Er zijn ongeveer vier aardbevingen tussen de 2,5 en 3,0 op de schaal van Richter in Hongarije per jaar. Aardbevingen tussen 5,5 en 6,0 op de schaal van Richter - degenen die ernstige schade kunnen veroorzaken - te geschieden met tussenpozen van 40-50 jaar.

Een aardbeving van 2.7 op de schaal van Richter vond plaats ongeveer zeven kilometer van Szerencs (NE Hongarije) aan het eind van oktober.

KLIK HIER om het hele artikel in het Engels te lezen !!!